Dešavanja

UGLJEVIK: Obilježena krsna slava opštine – Sv. Petka Paraskeva

Indian Motorcycle BiH

Opština Ugljevik je proslavila svoju krsnu slavu, Svetu Petku Paraskevu i ujedno obilježila 60 godina svog postojanja. U Ugljevičkoj crkvi, posvećenoj ovoj Svetiteljki, u popodnevnim satima svečano bogosluženje služio je episkop zvorničko-tuzlanski gospodin Hrizostom uz brojno sveštenstvo, a nakon ophoda oko hrama ulicama Ugljevika krenula je i svečana litija. Uz zvona crkve i veliki broj vjernika i sveštenika krenulo se ulicama grada do zgrade Opštine gdje je izvršeno lomljenje krsnog kolača.

slava druga slika

Povodom Krsne slave i 60.  godišnjice postojanja opštine prisutnima se obratio i načelnik gospodin Vasilije Perić koji je tom prilikom rekao: ” Želim da mnogo godina slavimo slavu u sreći i blagostanju i da zajedničkim radom i zalaganjem ostvarimo planirane rezultate. Uvjeren sam da će Skupština opštine i dalje donositi odluke u interesu građana radeći na poboljšanju uslova života i rada. Neka nam najveći praznik naše opštine da snagu da zajedno razvijamo našu lokalnu zajednicu u periodu koji slijedi ”.

slava prva slika

Proslavi krsne slave opštine Ugljevik prethodilo je nekoliko svečarskih dana koji su bili obilježeni nizom aktivnosti. U Ugljeviku su pored sveštenstva i građana obilježavanju slave grada bili prisutni i brojni gosti, između kojih su bili i gradonačelnik Bijeljine kao i načelnici okolnih opština.

 

Izvor: Skala Radio

Povezani članci

Back to top button