Dešavanja

UGLJEVIK: Korisnicima socijalne zaštite dodijeljena jednokratna novčana pomoć

Indian Motorcycle BiH

Socijalno ugroženim licima sa područja opštine Ugljevik dodjeljena je jednokratna materijalna pomoć u iznosu od po 100 i 150 KM.

U povodu nastupajućih novogodišnjih praznika Centar za socijalni rad opštine Ugljevik i preduzeće „Rudnik i Termoelektrana“ obezbijedili su novčana sredstva i organizovali podjelu jednokratnih novčanih pomoći korisnicima prava iz Zakona o socijalnoj zaštiti 27. decembra 2013. godine.

---2unnamed_2

Direktorica Centra za socijalni rad Dušica Stevanović rekla je da je svih 300 korisnika pomoći Centra za socijalni dobilo jednokratnu pomoć.

„Korisnici koji su u kategoriji tuđa njega i pomoć u kući dobili su po 100 KM, kao i korisnici jednokratne pomoći, dok su korisnici novčane pomoći koju ostvaruju redovno u Centru za socijalni rad danas dobili po 150 KM“-navela je Dušica Stevanović.

Podjeli pomoći prisustvovao je i predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić koji je podsjetio da se iz budžeta Opštine na godišnjem nivou izdvaja oko 400.000,00 KM za Centar za socijalni rad.

„I ove godine tradicionalno je obezbjeđena jednokratna pomoć korisnicima socijalne pomoći. To su uglavnom korisnici redovnih novčanih pomoći koje obezbjeđuje Skupština opštine Ugljevik i Vlada Republike Srpske iz budžeta. Današnja novčana pomoć, podjeljena u povodu novogodišnjih praznika, jeste donacija „Rudnika i Termoelektrane“ Ugljevik od raspodjele dobiti. Posebno nam je drago da će korisnici socijalne pomoći u ove praznične dane dobiti novčanu pomoć koja će im svakako dobro doći“-rekao je Đoko Simić.

Za dodjelu novčane pomoći, kojom je obuhvaćeno 300 korisnika socijalne zaštite, preduzeće „RiTE“ Ugljevik izdvojilo je 37.000,00 KM.

Direktor preduzeća Žiko Krunić kaže da od dobiti „RiTE“ korist treba imati šira društvena zajednica.

„Živimo u teškom vremenu i teškim uslovima. Danas smo pokazali dobru volju i pomogli onima kojima je pomoć neophodna. Naše preduzeće je prepoznalo tu potrebu i činićemo i u budućnosti slične aktivnosti jer smatramo i svojom obavezom da od dobit preduzeća korist treba imati šira društvena zajednica a posebno socijalno ugroženo stanovništvo“-rekao je Žiko Krunić, direktor „RiTE“ Ugljevik.

Centar za socijalni rad ima oko 300 redovnih korisnika socijalne pomoći. Njih 150 su korisnici novčane pomoći, oko 70 lica je korisnik tuđe njege, a pomoć u kući koristi 100 lica.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button