Hronika

U kamionu sa duplim dnom odvozili otpadno željezo

Indian Motorcycle BiH

Policija u Ugljeviku otkrila je poslovnu prevaru kojom su lica čiji su inicijali D.B. i A.D. oštetili Rudnik i termoelektranu /RITE/ Ugljevik za 108.000 KM, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina.

Za prevaru se terete direktor i vozač firme “D&S Company” iz Zenice, koja je po ugovoru otkupljivala otpadno željezo od RITE, obmanjujući pri tom prodavca u stvarnoj masi izvezenog željeza.

Policija je pretresom 6. decembra otkrila da kamion kojim se prevozi željezo ima namjenski izrađen prostor u koji se sipa voda kako bi se povećala masa vozila pri vaganju, s ciljem izvlačenja veće količine otpadnog željeza na štetu firme RITE Ugljevik.

Na taj način, firma RITE Ugljevik je u periodu od 24. oktobra do 6. decembra ove godine oštećena za oko 179 tona otpadnog željeza čija je vrijednost oko 108.000 KM.

Kamion sa duplim dnom je privremeno oduzet i deponovan do konačne odluke Suda u ovom slučaju. Okružnom tužilaštvu u Bijeljini je protiv direktora i vozača firme “DiS Kompani” dostavljen izvještaj o poslovnoj prevari.

Izvor: FENA

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button