Dešavanja

U Bijeljinu stigla pomoć iz Izraela

Indian Motorcycle BiH

Ispred organizacije, gradonačelniku Bijeljine Mići Mićiću pomoć je uručio Ram Musli, volonter “Israejda” iz Izraela, koji je rekao da je ovo prva pomoć ove organizacije i namijenjena Bijeljini. Ovo je treća faza pomoći Izraela Republici Srpskoj.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić zahvalio je Izraelcima na vrijednoj pomoći, rekavši da će novih 200 madraca sigurno dobro doći.

Pomoćnik šefa Predstavništva Republike Srpske u Izraelu Aleksandar Nikolić rekao je ranije da pomoć iz Izraela pristiže u Bijeljinu, ne samo kao središtu jedne od najteže pogođenih oblasti u Srpskoj, već i zbog svoje lokacije, koja je najbliža Beogradu, odakle se pomoć upućuje, a relativno je blizu Doboju i Šamcu, kojima se logistički upućuje pomoć, prema potrebi.

Humanitarna organizacija “Israejd” osnovana je 2001. godine i od tada među prvima širom svijeta pomaže spasilački i profesionalno medicinski u procesu oporavka.

U ovoj humanitarnoj akciji logistički su pomogli izraelska Ambasada u Beogradu i predstavništva Republike Srpske u Srbiji i Izraelu.

“U planu je još jedna značajna pošiljka humanitarne pomoći Izraela Republici Srpskoj tokom juna, koja će se sastojati od prioritetih medikamenata”, najavio je Nikolić.

Prve dvije pošiljke pomoći izraelskog MIP-a sastojale su se od lijekova, higijenskih potrepština i hrane za bebe.

U Bijeljinu stigla pomoć iz Izraela

(Glas Srpske)

 

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button