Hronika

TUZLA: Nožem ubio suprugu naočigled prolaznika

Tuzla – Radnik Komemorativnog centra Tuzla Fehim Mustafić u ponedjeljak je ubodima nožem usmrtio suprugu Suadu Mustafić (52) na ulici na autobuskoj stanici u Tuzli.

Sve se odigralo naočigled brojnih prolaznika u blizini Sportsko-kulturnog privrednog centra “Mejdan” u Tuzli.

Fehima su odmah poslije ovog brutalnog ubistva savladali građani Tuzle koji su se tu zatekli, te ga zadržali do dolaska policije.

Izvor blizak istrazi je rekao da je ubistvu prethodila svađa između supružnika tokom koje je Fehim izvukao nož te ubo suprugu Suadu po vratu i grudima. Prije toga Suada je čekala autobus kada je do nje došao suprug Fehim i započela je svađa.

Očevici su ispričali da je Suada, nakon što je suprug ubo nožem, pala na asfalt i ubrzo preminula. Rekli su da je krvi bilo na sve strane.

– Sve se desilo iznenada i niko nije očekivao da će se svađa pretvoriti u zločin. Nisam vidio trenutak kada je žena ubodena nožem. Nekoliko građana, kada su vidjeli šta se desilo, skočili su na ubicu i savladali ga te mu oteli nož. Pokušali su da pomognu ženi, ali nije joj bilo spasa. Mnogo je krvarila – rekao je jedan mještanin Tuzle ne želeći da se predstavi.

Portparol MUP-a Tuzlanskog kantona Izudin Šarić, ne navodeći identitet ubijene žene i osumnjičenog, rekao je da je ubistvo prijavljeno policiji oko 12.15 časova.

– Izlaskom na mjesto ubistva službenici policije zatekli su počinioca kojeg su građani zadržali. On je odmah uhapšen i odveden na ispitivanje – rekao je Šarić i dodao da motiv ubistva još nije tačno utvrđen.

Izvor: Glas Srpske

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button