Dešavanja

Telekom Slovenije preuzima “Telrad”

Indian Motorcycle BiH

Telekom Slovenije objavio je će njihov član grupacije “Blicnet” u potpunosti preuzeti bijeljinski “Telrad”, a o čemu je agencija Patria pisala još krajem februara. Slovenski operater nije iznio više detalja, dok posao ne bude završen.

Blicnet pruža usluge fiksne telefonije i mobilnih usluga, kao i usluge interneta, kablovske i digitalne televizije u Bosni i Hercegovini, a svoja predstavništva imaju u sedam gradova u BiH.

Kompanija „Telrad“ je jedna od telekomunikacionih kompanija u BiH u oblasti izrade pristupnih telekomunikacionih mreža, javne fiksne telefonije, VoIP i IP telefonije, kablovske televizije kao i kablovskog interneta. Kompanija je osnovana 1990. kao privatno preduzeće, kasnije društvo sa ograničenom odgovornošću i od tada posluje kako na prostorima BiH tako i šire.

Telekom Slovenije na ovaj način ući će aktivnije na tržište BiH, a što su i planirali strateškim poslovnim planom za period od 2012. do 2016. godine. Ovim potezom, Telekom Slovenije želi objediniti tržište i broj kupaca na tržištu Jugoistočne Evrope, prenosi Patria.

(RTV BN)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button