Dešavanja

“Svetosavci” podijelili socijalnu pomoć najugroženijim stanovnicima ove opštine

U iščekivanju najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, vjerna omladina naše Svete Crkve Pravoslavne nije zaboravila da obraduje i one kojima je tračak radosti i topline najpotrebniji.

Putem tzv. „korpi solidarnosti“ u saradnji sa nekoliko trgovinskih radnji Svetosavska omladinska zajednica u Loparama je organizovala u mjesecu decembru prikupljanje pomoći za socijalno ugrožene stanovnike opštine Lopare (mjesta Lopare, Potok, Jablanica, Pirkovci, Zajednice, Labucka, Milino Selo, Mirosavci, Bukosavci, Tobut, Peljave i dr.).

soz-pomoc-tuzlansko 11
Juče, na veliki hrišćanski praznik – Oce („Očiće“), nakon Svete Evharistije, grupa mladih svetosavskih humanitaraca posjetila je i razdijelila prikupljenu pomoć. Podijeljeno je ukupno trideset paketa pomoći. Obilazeći ove, uglavnom stare i iznemogle, ali porodice sa više djece, primjetna je bila neizmjerna zahvalnost ovih ljudi za makar i skromnu pomoć i sjećanje na njih.

Svetosavci ovim putem izražavaju najtopliju zahvalnost svim priložnicima u ovoj akciji, prodavnicama, kao i mladim aktivistima naše Svetosavske omladinske zajednice.

(Tuzlansko namjesništvo)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button