Društvo

BRČKO: Stani i njenom bolesnom sinu potrebna pomoć (VIDEO)

Indian Motorcycle BiH

Stana Vignjević, samohrana majka, sa bolesnim sinom živi u teškim uslovima u kolektivnom centru u Grbavici kod Brčkog. Potrebna joj je pomoć dobrih ljudi kako bi pronašla novi krov nad glavom i zaposlenje.

Teška sudbina zadesila je Stanu Vignjević. Ostala je sama da se bori kroz život, kada joj je u novembru prošle godine preminuo muž od posljedica srčanog udara. Sav teret i briga oko bolesnog sina pala je na njena nejaka pleća. Devetnaestogodišnji mladić, koji boluje od autizma, a povremeno ima i napade epilepsije, zahtijeva poptunu posvećenost i njegu.

„Dijete hranim, ne zna sam da jede, nosi pampers. I ja sam žena bolesna. Žiivm u vlagi, pozli mi, idem u hitnu, kupujem sve tablete, lijekove, da imam gdje radila bih“, priča Stana.

Život u kolektivnom centru u Grbavici nije nimalo lak. Krov nad glavom imaju, ali ne i zadovoljavajuće uslove.

„Vidjeli ste kod njega u sobi kako dijete živi, u vlagi, naveče kašlje, guši ga. Ustaje ujutru pet sati, ne može da spava, uguši ga vlaga. Imam jednu sobu, tu nema vlage. Pokušala sam ga prebaciti, ali neće, navikao u tu jednu sobu i šta da ja radim. I ja žena sam bolesna, pod tabletama sam, molim da mi se pomogne“, kaže Stana.

Stana ima bolesnu majku u Lončarima, braću i sestru koji takođe žive u teškim uslovima, pa joj pomoć ne mogu pružiti. Na osnovu prava na tuđu njegu i pomoć sleduje je 300 maraka mjesečno. Nedovoljno da podmiri sve troškove.

„Nisam kupovala drva, drva su skupa. Bilo u šupi nekih ploča, nekih visećih da polupam da naložim, skuvam da manje struje potrušim. Kad nemam drva uključim grijalicu, šta da radim. Kad nemam pokrijemo se dekom i jorganom. Teško je i gotovo“, kroz suze priča Stana.

U svoj ovoj muci i bolu, Stani je sada potrebna pomoć svih dobrih ljudi:

„Molim vas da mogu gdje raditi radila bih, da prehranim svog sina, ali mi je teško nema ko da ga čuva, ja bih našla ženu da ga čuva, ja se ne bojim nikakvog posla. Najpotrebnije mi je da nađem sebi neki smještaj, da izbjegnem iz ove vlage. Kad nemam ne mogu ni jesti, napravim hljeb, samo neka imam brašna i ulja i soli i ja ću izdurati ovo sve“.

Nečije malo nekome znači mnogo. Ako se svi udružimo u humanosti, to bi moglo značiti bolje sutra za Stanu i njenog sina.

Kontakt telefon za pomoć: +387 65/600-083

Broj tekućeg računa: 1613000116603173 Stana Vignjević (Rajfajzen banka)

Broj deviznog računa: (Rajfajzen banka)
SWIFT CODE: RZBABA2S
ZMAJA OD BOSNE BB
SARAJEVO BiH
IBAN CODE: BA391613000116603173

Stana Vignjević
Grbavica, alternativno naselje bb,
76100 Brčko

Izvor
RTV BN

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button