Privreda

Savić: ‘Termal’ je primjer dobrog poslovanja

Indian Motorcycle BiH

Načelnik opštine Lopare Rado Savić i vlasnik lokalne fabrike za proizvodnju radijatora i kotlova na pelet “Termal int” Fikret Lović danas su svečano pustili u rad pogon za proizvodnju radijatora vrijedan milion maraka.

Savić je rekao novinarima je da je, godinu dana nakon ponovnog pokretanja farbike “Termal int”, krenula i primarna proizvodnja radijatora, jedina u BiH. Otvaranje ovog pogona i rad fabrike garancija je razvoja majevičkog kraja, jer zapošljava domaće stanovništvo”, istakao je Savić.

On je dodao da “Termal int”, kroz društveno odgovorno poslovanje u zajednici, pomože i brojne društvene aktivnosti, kulturu i sport u Loparama.

Vlasnik fabrike Fikret Lović istakao je dobru saradnju sa opštinskom upravom i najavio otvaranje novog pogona za proizvodnju peleta, koji se koristi kao ogrevni materijal. Zapošljavamo 76 radnika, a proširivanjem fabrike povećaćemo i broj zaposlenih”, najavio je on.

Pokretanju pogona prisustvovao je narodni poslanik Želimir Nešković koji je istakao da će i u narednom periodu opredjeljenje ove lokalne zajednice biti razvoj privrede i nova radna mjesta.Direktor fabrike Mahir Hamzić rekao je novinarima da je u “Termal int” do sada uloženo dva miliona maraka. Sam pogon za proizvodnju radijatora, koji podrazumijeva remont stare linije za proizvodnju radijatora, nabavku nove linije za farbanje, lakiranje i potapanje, uloženo je milion maraka”, naveo je Hamzić.

Nakon višegodišnje pauze u radu, opština Lopare je pronašla strateškog partnera, firmu “Lafat” iz Kalesije, koja je kupila fabriku u stečaju i obnovila proizvodnju u sadašnjoj fabrici “Temral int”.

Povezani članci

4 komentara

  1. a komentar je da se na onaj salter gasi sto nebi trebalo znaci prstom ugasis ako genekolog nezna nek ne pipa

    on bi trebao da povuce pa upali

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button