Warning: Undefined array key "a:1:{s:3:"ssl";b:1;}" in /srv/disk4/2733557/www/majevicaonline.info/wp-includes/class-requests.php on line 214

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /srv/disk4/2733557/www/majevicaonline.info/wp-includes/class-requests.php:214) in /srv/disk4/2733557/www/majevicaonline.info/wp-content/plugins/advanced-iframe/advanced-iframe.php on line 379
Saradnja majevičkih opština – Majevica Online
Vijesti

Saradnja majevičkih opština

Šef Misije OEBS u BiH Brus Berton pohvalio je danas saradnju pet majevičkih opština iz Republike Srpske i Federacije BiH na zajedničkom projektu razvoja turizma u ovoj regiji, navodeći da je to primjer koji treba da slijede i druge lokalne zajednice.

“Takvi primjeri saradnje su rijetki i ponosan sam na ovu saradnju, na sve načelnike opština i na terensku kancelariju OEBS-a u Tuzli”, naveo je Berton nakon sastanka u Ugljeviku sa načelnikom opštine Vasilijem Perićem.

Perić je zahvalio OEBS-u na podršci koju pruža ovoj opštini i najavio jačanje započete saradnje sa susjednim lokalnim zajednicama sa ciljem da se građanima stvore kvalitetniji uslovi života.

Sastanku u Ugljeviku prisustvovali su načelnik Lopara Rado Savić, kao i načelnici federalnih opština Teočak Tajib Muminović i Sapne Zadin Mahmutović, koji su uz podršku OEBS-a, zajedno sa opštinom Čelić, ranije potpisali pismo namjere o zajedničkoj promociji planine Majevice i saradnji na unapređenju turističkih potencijala.

Savić je rekao novinarima da je Majevica brend i da to treba iskoristiti.

“Imamo priliku da napravimo projekte koji mogu da privuku ljude sa drugih prostora u naš kraj. Od toga mogu da imaju koristi i svi koji žive na Majevici, kao i opštine koje gravitiraju ovom području”, naveo je Savić.

U okviru ove saradnje danas je održana rekreativna biciklistička trka “Via Majevica” koja je okupila 50 učesnika, a na cilju ispred Centra za kulturu “Filip Višnjić” u Ugljeviku pozdravili su ih Berton i načelnici opština.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button