Warning: Undefined array key "a:1:{s:3:"ssl";b:1;}" in /srv/disk4/2733557/www/majevicaonline.info/wp-includes/class-requests.php on line 214

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /srv/disk4/2733557/www/majevicaonline.info/wp-includes/class-requests.php:214) in /srv/disk4/2733557/www/majevicaonline.info/wp-content/plugins/advanced-iframe/advanced-iframe.php on line 379
Proslavljena krsna slava Udruženja Majevičana u Švajcarskoj – Majevica Online
Dešavanja

Proslavljena krsna slava Udruženja Majevičana u Švajcarskoj

Na poziv Udruženja Majevičana predstavnici opštine Lopare na čelu sa načelnikom opštine Lopare dr Radom Savićem, SPKD „Prosvjeta“ Lopare, privredni subjekti i predstavnici političkih partija prisustvovali su obilježavanju krsne slave ovog društva u Weesen-u (Vezen) u Švajcarskoj.

fb_img_1479214690794

Nakon ceremonije lomljenja slavskog kolača SPKD „Prosvjeta“ priredila je prigodan kulturno-zabavni program, nakon čega je druženje nastavljeno.

Zahvaljujući gostoprimstvu Stojana Stevanovića, predsjednika Udrženja srpskih privrednika u Švajcarskoj članovi SPKD „Prosvjeta“ Lopare boravili su njegovom hotelu „Albana“ u Weggis-u (Vegis) i posjetili grad Brunen (Brunen) i stari grad Chur (Kur). Odlazak djece u Švajcarsku omogućen je uz pomoć Rudnika i Termoelektrane Ugljevik i firme doo „SAS“ Priboj.

fb_img_1479214644845

„Pored ove ceremonije povodom krsne slave Udruženja Majevičana u Švajcarskoj održan kvalitetan sastanak vezan za mogućnosti ulaganja i zapošljavanja na području opštine Lopare. Imali smo i sastanak sa predstavnicima jedne firme koji će doći u Lopare da nastavimo razgovore mogućnosti proizvodnje zdrave hrane na području opštine Lopare i da vidimo koji će to biti proizvodi, da li će to biti šljiva malina ili nešto drugo, što bi moglo da se proizvede i plasira na Evropsko tržište. Osim toga razgovarano još o nekim projektima koji su u toku i humanitarnim aktivnostima Udruženja Majevičana. Zadovoljni smo razvojem i saradnjom sa našim udruženjem i nadamo se da će tako biti i ubuduće. Opština Lopare podržava rad Udruženja i očekujemo da će i viši nivoi vlasti podstaknuti povezivanje matice i dijaspore i da od toga imaju veću korist i dijaspora i rodni kraj“, rekao je Rado Savić načelnik opštine Lopare.

„Na poziv Udruženja Majevičana u Švajcarskoj povodom obilježavanja krsne slave Mitrovdan članovi SPKD „Prosvjeta“ Lopare je pripremilo prigodan kulturno-zabavni program gdje su učesnici folklorne sekcije iz Lopara i Priboja, a takođe i sekcija za očuvanje narodne tradicije. Pripremili smo program koji u duhu očuvanja narodne tradicije i kulturne baštine našeg podneblja što će značiti za mlađe generacije ovog kraja da se podsjete na duhovnost i na tradiciju našeg kraja“, rekla je predsjednica SPKD „Prosvjeta“ Lopare.

„Ovo je treći put da SPKD „Prosvjeta“ Lopare sa čelnicima iz opštine Lopare dolazi u Švajcarsku povodom krsne slave Udruženja Majevičana u Švajcarskoj. Bilo mi je drago da ugostim moje Loparčane u mom hotelu „Albana“ i nadam se da su bili zadovoljni. Udruženje Majevičana i ja to radimo prije svega da bi djecu doveli ovdje. Naša djeca koja su rođena ovdje nisu upoznati toliko sa našom kluturom i običajima i ovo je prava prilika da se ta tradicija prenese i prikažu narodni običaji“, istakao je Stojan Stevanović, predsjednik Udruženja srpskih privrednika u Švajcarskoj.

„Ovo nam je treći put da slavimo našu krsnu slavu Udruženja – Mitrovdan, pozvali smo goste iz Lopara, na čelu sa načelnikom Radom Savićem i SPKD „Prosvjeta“ Lopare sa svojim kulturno-zabavnim programom. Pokušavamo da kulturu i tradiciju prenesemo na mlađe generacije ovdje“, rekao je Savo Mitrović predsjednik Udruženja Majevičana u Švajcarskoj.

fb_img_1479214668511

fb_img_1479214661786

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button