Društvo

Počinje obnova 600 kuća u BiH

U BiH će u aprilu početi obnova 618 stambenih objekata kroz program „Obnova stambenog fonda uništenog i oštećenog u poplavama i klizištima“, saopšteno je iz Kabineta zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice Predraga Jovića.

Projekat finansira Evropska unija uz koordinaciju Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, a ukupna vrijednost projekta je 12,5 miliona evra.

U Republici Srpskoj i Brčko Distriktu biće obnovljeno ili izgrađeno 339 objekata vrijednosti 6,8 miliona evra, a u Federaciji BiH 279 objekata u vrijednosti 5,7 miliona evra.

Šef Kabineta zamjenika ministra Milanko Tošić je naglasio da je zadovoljan što su predstavnici Delegacije EU prihvatili prijedlog da se akcenat stavi na područja sa klizištima koja stvaraju ogromne probleme lokalnim zajednicama i iziskuju značajna finansijska sredstva za trajno rješavanje.

milanko-tosic

Projektom su obuhvaćene 24 opštine iz RS i 19 iz FBiH, kroz dvije komponente Programa – izgradnja i obnova individualnih stambenih jedinica i izgradnja stambenih zgrada, u zavisnosti od stanja na terenu i adekvatnih lokacija za gradnju objekata čija rekonstrukcija nije moguća na lokacijama na kojima su se ranije nalazili.

U Bijeljini je planirana obnova 51 objekta, u Loparama 44, Doboju 40, Modriči 29, Zvorniku 21, Banjaluci 17, zatim Tesliću, Prnjavoru, Ribniku, Kostajnici, Bratuncu, Vlasenici, Milićima.

Izvor: RTV BN

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button