Privreda

Mitrović: Vlada će pomoći da se zadrže radnici i ponovo pokrene pogon “Mega-drva”

Indian Motorcycle BiH

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović izjavio je da će Vlada Srpske naći način da pomogne da preduzeće “Mega-drvo”, koje je danas pretrpjelo veliku štetu u požaru, ponovo pokrene pogon i zadrži radnike.

Mitrović je najavio da će sutra zvati predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića da bi se održao sastanak i utvrdilo kako da se pomogne ovoj firmi koja je važna za Bijeljinu i Republiku Srpsku.

On je napomenuo da je riječ o jednom od najvećih izvoznika u Republici Srpskoj i najjačem preduzeću u Semberiji.

“Mi ćemo uraditi sve da pomognemo što se tiče plate i subvencija, da pomognemo da pogon stane na noge i da bude ponovo jedan od najvećih izvoznika”, rekao je Mitrović novinarima nakon što je obišao preduzeće “Mega-drvo”.

Prema njegovim riječima, onoliko koliko je ovaj privredni subjekat u prethodnom periodu uplaćivao u budžet, Vlada Republike Srpske ima odgovornost da tim ljudima koji pune budžet adekvatno vrati, pogotovo u ovakvim teškim trenucima.

Mitrović je poručio da će se raditi maksimalno da se pomogne ovom preduzeću, čiji je vlasnik Svetozar Ostojić pretrpio ogromnu štetu, koja se procjenjuje na oko 15 miliona KM.

“Vlada Republike Srpske je odgovorna i naći će načina da pomogne i vlasniku i radnicima tog preduzeća”, rekao je Mitrović.

On je naglasio da će zajedno sa Ostojićem biti učinjeno sve da se za sve zaposlene u tom preduzeću, dok ono ne bude osposobljeno za rad, omogući da primaju minimalne plate, da bi se radnici zadržali.

Vlasnik preduzeća “Mega-drvo” Svetozar Ostojić rekao je da će se sve nadoknaditi, a da je najveći problem šta uraditi sa 350 zaposlenih, jer u ovom trenutku niko ne može da radi.

“Ne vrijedi sada da reže ni pilana, koja je ostala netaknuta. Moramo sve zaustaviti”, dodao je Ostojić.

Ostojić je pohvalio sve ekipe koje su gasile požar i zahvalio predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku koji ga je jutros pozvao telefonom, kao i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac, te načelniku opštine Lopare Radi Saviću koji je došao na mjesto požara.

Ostojić je napomeno da mu se obratila i gradska uprava Bijeljina i ponudila pomoć.

U požaru koji je jutros oko 6.00 časova zahvatio preduzeće “Mega-drvo” u Bijeljini, prema riječima vlasnika, izgorjela je kompletna proizvodnja namještaja, tehnička priprema, proizvodnja masivnih ploča i jedna sušara, te je procijenjena šteta 15 miliona KM i više.

Izvor
NTV Arena

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button