Vijesti

LOPARE: Skandalozno! Nastavnik šamarom udario učenika (VIDEO)

Indian Motorcycle BiH

U Osnovnoj školi „Veljko Čubrilović“ u Priboju kod Lopara prošle sedmice desio se incident u kojem je nastavnik šamarom udario učenika. Roditelji su slučaj prijavili i policiji.

Šamar – vaspitna mjera ili čin nasilja? Za učenika i njegove roditelje nema dileme. To je nedopustivo i ne smije proći nekažnjeno. Sve se odigralo za vrijeme nastave u školskom dvorištu, kada se iz bezazlene dječije igre izrodio incident.

„On je moje dijete udario navodno zato što je njega dijete pogodilo šišarkom od bora u koljeno. Pozvao ga da priđe, rekao dođi ovamo magarac jedan, udario ga šamarom, uhavtio za vrat i pokušao da udari od klupu na kojoj je sjedio. Gligorević Mihajlo poznat kao Kaćo predaje tehničko u Priboju, bio je direktor dugo godina. Ja smatram da on sa dugogodišnjim iskustvom u prosvjeti tačno zna da nije trebalo da udari dijete“, kaže Mihajlo Ristanović, otac učenika, u izjavi BN TV.

Odmah po saznanju za ovaj incident, otac učenika je obavijestio direktora škole, ističući da će slučaj prijaviti i policiji, što je i učinio.

Iz policije smo dobili potvrdu da je slučaj prijavljen, a o svemu je obaviješten i Centar za socijalni rad.

Ristanović kaže da opravdanja za ovakvo ponašanje nastavnika nema.

„Napravio sam jednu veliku grešku zato što policiju nisam odmah aktivirao da dođe na lice mjesta pošto sam dobio informaciju da je čak bio i pod dejstvom alkohola. To dijete je moglo da se kazni ukorom razrednog starješine, ukorom nastavničkog vijeća, smanjenim vladanjem čak i izbacivanjem iz škole. Sve je moglo osim da ga udara“, kaže Ristanović i tvrdi da ovo nije prvi put da je dotični nastavnik udario neko dijete, ali da je sve zataškavano.

„Upozoren sam da će on pokušati da iskoristi svoje političke veze da se sve zataška, ali ja to neću dozvoiliti“, poručuje i dodaje da nastavnici koji ne mogu da obuzdaju bijes, moraju biti udaljeni od djece, zbog čega namjerava istrajatu u ovom slučaju do kraja.

Izvor: TV BN

Povezani članci

4 komentara

  1. A jao, nisam za nasilje, ali kad vidim o kome se radi, pa većeg nasilnika od ovog Ristanovića nije bilo. Mogu da zamislim kako je samo vaspitao djecu. Nešto ne vjerujem da je klinac nastavnika samo pogodio šišarkom i da je zbog toga dobio šamar.

  2. ma kaco ima veze sve ce zataskat i biti unaprijedjen ma on moze da radi sta hoce da bije i mlati koga hoce A predlozio bi ovom ristanovicu da ga olesi na prost nacin Klasicna sacekusa pa jedno dva rebra da krcnu onda cr se uozbiljiti i nikad vise nece potegnit litrenjacu i mlatit djecu.Jebem li mu seku u slezenu.

  3. Samo zub za zub pa nece nikad vise .Ovako ce sve zataskat taj kaco pijanica i propalitet.Taj moze biti samo na nekoj funkciji i u ratu je bio tako a u miru pjano i nasilnik nastavlja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button