Vijesti

LOPARE: Potpisan ugovor za uređenje izvorišta sumporne vode

Indian Motorcycle BiH

Evropska unija u Bosni i Hercegovini nastavlja sa snažnom podrškom lokalnim zajednicama.

U prostorijama @HELP – hilfe zur selbsthilfe, potpisali smo ugovore sa izvođačima radova za tri infrastrukturna projekta na području opština Čelić, Lopare i Ugljevik.

Ove intervencije će unaprijediti turistički potencijal područja Majevice, a samim time i svakodnevni život ovih lokalnih zajednica putem:

Izgradnje edukacionog centra uz Planinarski dom Crveno Brdo koji je stjecište susreta planinara, biciklista i brojnih izletnika sa područja opštine Ugljevik i susjednih opština.

Uređenje izvora sumporne vode široko poznatog po svojoj lekovitosti.

Uređenje okoliša humačkog prirodnog jezera, izuzetno bogatog ribom i privlačnog za ljubitelje ribolova, ujedno i značajnog za razvoj ribolovnog i sportsko-rekreativnog turizma.

U narednom periodu planirani su radovi u opštinama Teočak i Sapna, čime će se dodatno poboljšati cjelovitost atraktivnih sadržaja ove regije.

Aktivnosti se realizuju u sklopu projekta „EU za lokalne zajednice” koji sprovodi @Centar za promociju civilnog društva sa partnerskom organizacijom @HELP – hilfe zur selbsthilfe, a u cijelosti finansira Evropska unija u Bosni i Hercegovini.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button