Dešavanja

LOPARE: Obilježen Dan škole u Srednjoškolskom centru “Vuk Karadžić” (FOTO)

Indian Motorcycle BiH

Učenici, nastavnici i zaposleni u Srednjoškolskom centru “Vuk Karadžić” Lopare su danas obilježili Dan škole.

“Tradicionalno 12. maja obilježavamo Dan škole i odlučili smo da tim povodom organizujemo svečanu priredbu koju su pripremili naši učenici i nastavnici”, rekao je Boro Stanić, direktor škole.

On je istakao da škola postoji 46 godina, te da je njen rad zasnovan na najplemenitijoj misiji vaspitanja i obrazovanja.

“U narednoj školskoj godini planiramo upisati tri odjeljenja četvrtog stepena, a to su gimnazija – opšti smjer, tehničari računarstva i programiranja i ekonomski tehničari. Također smo planirali upisati jedno odjeljenje bravara-zavarivača, zanimanja koje je deficitarno i za koje imamo posebnu podršku našeg ministarstva, a koje učenicima donosi određene benefite kao što su stipendija i zaposlenje. Školu pohađa 165 učenika, a u narednoj školskoj godini ima mjesta upis 70 učenika”, naveo je Stanić.

Programu priređenom povodom Danu škole su prisustvovali predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić, Želimir Nešković, delegat iz reda srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i drugi gosti.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button