Društvo

LOPARE: Naš život je zabavan, ali i pun odgovornosti i obaveza

Indian Motorcycle BiH

U loparskom selu Tobut, na obroncima planine Majevice živi porodica Despotović, mama Stana i tata Ilija koji su u braku šest godina.

U toku šest godina braka Despotovići su se ostvarili kao roditelji tri puta. Najstariji sin David ima pet godina, Teodora, jedina djevojčica, stara je dvije i po godine, a najmlađi Stefan je beba od tri mjeseca.

Despotovići, Stana i Ilija, na početku razgovora za „Semberija info“ su istakli da je život u višečlanoj porodici vema zabavan, ali i pun odgovornosti i obaveza.

-Odluka da imamo troje djece nije bila teška i vjerovatno bi se odlučili na još, ali za par godina. Naše mališane učimo, prije svega, da budu što bolji ljudi i da uvijek budu od pomoći. Važno je i da se djeca lijepo i kulturno ponašaju, da poštuju starije“, istakli su Despotovići.

S obzirom da su Stana i Ilija dokazani sportisti i bave se malo neobičnim sportom za ovo podneblje – obaranje ruku, dodali su da je veoma važno za mališane da se od malih nogu počnu baviti sportom. Kažu da je sport jako važan za psiho- fizički razvoj djece, a, ustvari, sport je za mališane samo igra.

Despotovići su za kraj za “Semberija info” poručili da je jako važno da se u braku ne zaboravi da gospodina savršenog i gospođe savršene nema.

-Potrebno je mnogo uzajamne tolerancije, kao i što manje gnjeva i ljutnje da bi brak opstao“, formula je dobrog braka Stane i Ilije Despotović iz Tobuta.

Izvor
Semberija Info

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button