Sport

LOPARE: Načelnik Savić organizovao prijem za Iliju Despotovića

Indian Motorcycle BiH

Načelnik opštine Lopare Rado Savić je organizovao prijem za Iliju Despotovića, povodom postignutih rezultata na 3. državnom Prvenstvu Srbije u obaranju ruke.

„Ponosan sam na rezultate koje Ilija Despotović i klub “Majevički soko” postižu u ovom sprotu i pružam punu podršku njihovom radu u ime naše lokalne zajednice“, rekao je Savić.

Despotović je izrazio zahvalnost načelniku Saviću, kao opštini Lopare na pomoći oko odlaska na takmičenje i najavio da se bliži Svjetski kup u Slovačkoj, na kome se nada dobrom rezultatu, a potom je iznio pojedinosti o takmičenju na kojem je postigao izuzetan uspjeh.

U Šapcu je (nedjelja, 21. maja 2023. godine) održano 3. državno Prvenstvo Srbije u obaranju ruke (savez IFA). Takmičenje, sa preko 150 takmičara iz raznih krajeva Srbije i Republike Srpske, je organizovala Srpska unija za obaranje ruke na čelu sa Milošem Zeljićem.

“Naše sportsko udruženje “Majevički soko” je dalo doprinos oko organizaciji takmičenja, koje je održano u hali sportova “Zorka”. Iz našeg kluba je išlo šest takmičara”, kaže Ilija Despotović.

“Odbranio sam titulu apsolutnog Državnog Šampiona Srbije u savezu IFA, lijevom i desnom rukom. U dramatičnim mečevima sa Milošem Bezbradicom iz Novog Sada vodio sam borbe u kategoriji do 90 kilograma zatim su nastavili, žestoko, u apsolutnoj. Ipak nijanse su odlučilei izašao sam više puta kao pobjednik. Najjača kategorija je bila upravo do 90 kilograma, koja je ostavila mnogo jakih takmičara koji nisu mogli ići u apsolutnu. Finale desnom rukom u apsolutnoj je izborio Nikola Bajunović najjači junior, a na iskustvo sam ga pobjedio za odbranu titule”, naveo je Despotović.

On je rekao da je njegova supruga Stana Despotović osvojila drugo mjesto u teškoj kategoriji i lijevom i desnom rukom.

Stevica Aleksić je osvojio prva mjesta u obje ruke u amaterskoj kategoriji do 85 kilograma.

Dražen Sekulić je osvojio drugo mjesto desnom rukom i treće mjesto lijevom rukom u kategoriji seniora preko 100 kilograma.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button