Vijesti

LOPARE: Na Sajmu zapošljavanja ponuđeno 200 radnih mjesta

Indian Motorcycle BiH

Inženjer za ljudske resurse firme Termoelektro Ljubinka Marković istakla je da su na Sajmu zapošljavanja u Loparama ponudili posao za 100 radnika

Prvi Sajam zapošljavanja u Loparama okupio je 21 poslodavca koji su zainteresovanim radnicima ponudili više od 200 radnih mjesta.

Direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslav Vujičić rekao je na otvaranju sajma da je u protekle dvije godine Zavod sa 104.000 KM finansirao različite projekte zapošljavanja u privredi opštine Lopare.

“Vjerujem da ćemo putem ovakve vrste saradnje zainteresovati privrednike iz ove opštine i za naše projekte planirane u ovoj godini”, rekao je Vujičić, prenosi Srna.

Prema njegovim riječima, na evidenciji Zavoda za zapošljavanje u Loparama je 1.107 nezaposlenih lica.

Vujičić je nakon otvaranja Sajma zapošljavanja sa načelnikom Lopara Radom Savićem potpisao Protokol o međusobnoj saradnji s ciljem bržeg i efikasnijeg rješavanja pitanja nezaposlenosti.

POTPISAN PROTOKOL S CILJEM BRŽEG RJEŠAVANJA PITANJA NEZAPOSLENOSTI

Savić je izrazio zadovoljstvo što su u protekloj godini zaposlena 392 lica sa evidencije nezaposlenih na području opštine Lopare.

“Sajam zapošljavanja rezultat je pozitivnog privrednog razvoja u prethodnoj godini koji je ostvaren otvaranjem radnih mjesta i radom 10 privrednih subjekata koji su doprinijeli smanjenju broja nezaposlenih lica”, rekao je Savić novinarima.

On očekuje da će u ovoj godini u Loparama biti otvoreno još 200 novih i održivih radnih mjesta.

Savić je najavio i nastavak rada opštinske vlasti na privlačenju potencijalnih investitora u ovaj majevički kraj.

Inženjer za ljudske resurse firme Termoelektro Ljubinka Marković rekla je novinarima da su na Sajmu zapošljavanja u Loparama ponudili posao za 100 radnika sa zanimanjem bravara, zavarivača i cjevara.

Povezani članci

2 komentara

  1. Ljude su prvo pretvorili u resurse a onda ih šutnili na ulicu, eto tako rade privatnici. Tako radi privatluk.
    Koji crni termoelektro, pa oni svake godine na brčakskom birou imaju konkurs za navodni prijem 130 radnika, samo da bi se reklamirali, da bi im sa biroa dolazili na razgoovri nezaposleni, da bi se privatnik na taj način reklamirao, da bi ima pričali lovačke priče, a u stvari firma ima konstantno 150 zaposlenih i radnike koji im služe za jednokratnu upoterbu. Onaj ko je RS-u i FBiH-u, uopšte BiH-u nemetnuo privatluk, privatno peduzeništvo sa malim i srednjim preduzećima je organiziovao privredi i ekonomski genocid protiv naroda!

  2. Pa taj termoelektro, privatnik da je htio da zapošljava ne bi progonio i genocidalisao radnike. Nikoga u Loparama nije zaposlio,niti će biti većeg zapošljavanja od par povreenih i privremenih radnika, koji će inače biti u sklopu firma iz Brčkog, predatorske firme orijentisane na izvlačenje novca iz državnih preduzeća. IZa svega što taj termoelektro radi posredno stoji država, a TE je samo ekpsponent vlade u tim poslovima. To je bilo i u slučaju kupovine fabrike stolova i stolica, kao i u ovom dolasku u ovu fabriku u loparama, gde se marketinški najavljuje neko zapošljavanje stotina radnika. Ko normalan u te bajke može povjerovati? TE prvenstveno vode nestručni i nekompetentni ljudi čiji su najveći dometi izvlačenje novca iz termoelketrane i rafinerije kroljenjem cijevi, bravarsko-zavarivačkim radovima kad im se ti poslovi daju, što bi inače trebalo da rade radnici tih fabrika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button