Kultura

LOPARE: 25 godina od obnavljanja rada SPKD „Prosvjeta“

Indian Motorcycle BiH

U Centru za kulturu i informisanje 23.06.2016. godine obilježen je jubilej 25 godina od obnavljanja rada SPKD „Prosvjeta“ Lopare povodom čega je pripremljen svečani i kulturno-zabavni program. Program su organizovali SPKD „Prosvjeta“ Lopare u saradnji sa Centrom za kulturu i informisanje, a sve pod pokroviteljstvom opštine Lopare.

U svečanom dijelu programa predstavljen je kratak istorijat Društva i predsjednica Radmila Mitrović uručila je zahvalnice bivšim predsjednicima, utemeljivačima, počasnim članovima i dugogodišnjim članovima koji su i danas aktivni. U kulturno-zabavnom programu predstavili su se članovi sekcije gitare i pjevanja, dramsko-recitatorske i folklorne sekcije.

SPKD „Prosvjeta“ danas djeluje kroz 45 opštinskih i gradskih odbora, i pododbora, a sve pod okriljem Glavnog odbora SPKD „Prosvjeta“ smještenog na Palama. U okviru Glavnog odbora su i OO Lopare u čijem sastavu je i Pododbor Priboj. Ideje, ciljeve i zadatke SPKD „Prosvjeta“ na Majevici donio je učitelj Veljko Čubrilović, dolaskom na službu u školu u Priboj. U periodu svog boravka i rada u Priboju (od 1910. do 1914. godine) osnovao je pored drugih organizacija i Pododbor „Prosvjeta“ u Priboju.

prosvjeta-lopare-2

prosvjeta-lopare-3

prosvjeta-lopare-4

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button