Politika

Brčko, Lopare i Bijeljina: Formirana tri Inicijativna odbora NPS-a

U Brčkom je formiran Inicijativni odbor Narodne partije Srpske /NPS/ kojeg čini devet članova.

Predsjednik NPS-a Darko Banjac rekao je da je zadovoljan razvojem ove mlade stranke koja će u narednom periodu pokazati koliko je prisutna u političkom životu Republike Srpske. On je rekao da je cilj ove stranke formiranje 40 odbora do marta mjeseca naredne godine širom Republike Srpske kako bi se u maju održala Izborna skupština za izbor svih organa partije.

“Cilj nam je da u svih 64 opštine i grada Srpske osnujemo Inicijativne odbore Narodne partije Srpske”, rekao je Banjac.

Predsjednik Inicijativnog odbora NPS-a Brčko Đorđe Popović istakao je da će se članstvo ove stranke truditi da radom opravda dobijeno povjerenje građana.

“I ovdje smo u Brčkom bitan politički faktor u formiranju lokalne vlasti i naš cilj je razvoj ovog grada i distrikta”, naveo je Popović.

Prethodno je održana sjednica Inicijativnog odbora NPS-a u Loparama, a za predsjednika je izabran Srećko Ilić, dosadašnji predsjednik OO DNS-a.

Ilić je rekao da ova novoformirana stranka broji tri odbornika u lokalnom parlamentu Lopara.

Za predsjednika Inicijativnog odbora NPS-a u u Bijeljini izabran je Diko Cvijetinović, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Cvijetinović je rekao da je sada cilj formiranje mjesnih odbora, kao i gradskog odbora i izrazio uvjerenje da će NPS ostvariti bolji izborni rezultat nego što je to imao DNS u ovom gradu.

“Pokrićemo kompletno područje grada Bijeljina odborima, a to nije bio slučaj sa DNS-om. Naš cilj je da na Izbornoj jedinici šest osvojimo najmanje jedan poslanički mandat za Skupštini Republike Srpske na opštim izborima 2022. godine”, rekao je Cvijetinović.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button