Dešavanja

BIJELJINA: Za prvih šest časova u biblioteku učlanjeno 900 novih korisnika

Direktor Narodne biblioteke “Filip Višnjić” u Bijeljini Jovan Cvjetković rekao je da je danas, na Dan ove ustanove, za prvih šest časova učlanjeno 900 novih korisnika.

“Učenici osnovnih škola koji se danas učlane platiće članarinu za narednu godinu od samo jednu KM, učenici srednjih škola, penzioneri i studenti umjesto 10 samo tri KM, a ostali građani umjesto 20 KM tek pet KM”, rekao je Cvjetković.

Odziv građana je veliki i može se očekivati da do 18.00 časova, do kada traje popust povodom Dana biblioteke, bude upisan znatan broj novih korisnika.

“U prošloj godini, povodom Dana naše ustanove, upisali smo za samo jedan dan 2.031 novog korisnika”, naglasio je Cvjetković, ističući da je to rekordan broj u odnosu na prethodne godine.

Cvjetković je izrazio zadovljstvo zbog toga što građani prate aktivnosti Biblioteke, ističući da se to najbolje ogleda porastom broja korisnika.

“Prošlu godinu završili smo sa 5.333 člana, a 2010. smo imali svega oko 3.000 članova. Očekujem da će i ove godine veliki broj građana iskoristi ovu akciju i učiniti nešto dobro za sebe, odnosno postati korisnik Narodne biblioteke”, naglasio je Cvjetković.

Govoreći o aktivnostima Biblioteke u protekloj godini, Cvjetković je naveo da je ostvareno sve što je i planirano, bez obzira na određenu materijalnu štetu koju je ova ustanova pretrpjela u majskoj poplavi.

“Do kraja godine uspjećemo da saniramo sve posljedice, prije svega zahvaljujući RiTE `Ugljevik` koji su nam i prošle godine izašli u susret i izdvojili sredstva za nabavku stručne literature, a ove godine su izdvojili sredstva za sanaciju štete od poplava”, rekao je Cvjetković.

Ističući da je ove godine u Biblioteci formiran i kutak za tinejdžere, Cvjetković je rekao da je to učinjeno dobrim dijelom zahvaljujući sredstvima Javnog fonda za dječiju zaštitu.

“Tinejdžerski kutak je naišao na dobar odziv osnovaca osmih i devetih razreda”, rekao je Cvjetković, napominjući da su, osim RiTE i Fonda, Biblioteci pomogle i brojne druge ustanove, preduzeća i pojedinci.

(Srna)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button