Dešavanja

BIJELJINA: Istovremeno održana dva protesta

Indian Motorcycle BiH

Na Gradskom trgu u Bijeljini danas su istovremeno održana dva protesta – stotinjak mladih s jedne strane uzvikivala je “Lopovi!”, a nasuprot njih grupa okićena srpskim zastavama “Ne protestima u Republici Srpskoj”, javlja dopisnik Srne.

Jednočasovni skup dvije suprotstavljene grupe od po stotinu ljudi, uglavnom mladih, protekao je mirno, a policija je udaljila jednog mladića koji je pokušao da nasrne na drugu grupu.

Organizatori protesta, uz nekoliko uzvika “Lopovi, lopovi!”, nisu iznijeli nikakve zahtjeve, niti su imali transparente iz kojih bi bili jasni razlozi za protest.

Na kontra-protestu mladi su bili okićeni srpskim zastavama i jasno iznijeli stav “Ne protestima u Srpskoj” i “Ne širenju požara iz Federacije BiH u Republiku Srpsku”.

Dvije grupe bile su razdvojene samo ulicom i brojnim policijskim snagama bez zaštitne opreme.

Grupa “Ne protestima u Srpskoj” pozivala je na razum, da se nemiri iz Federacije BiH ne prenesu na Republiku Srpsku.

“Ne želimo da se požar iz Federacije BiH proširi na našu Srpsku”, rekao je novinarima vođa grupe Aleksandar Babić, dok je masa iza njega, okićena srpskim zastavama, uzvikivala ime generala Ratka Mladića.

Babić je dodao da su u Bijeljini preko društvenih mreža već tri puta najavljivani protesti, a da je kontra-protest spontano organizovan, da bi se sačuvala zemlja koju su srpski očevi napravili.

(Srna)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button